In memoriam Hans Verschuur

Vught, 14-4-2020

 

In memoriam Hans Verschuur.

Hans Verschuur is niet meer. Wat is het snel gegaan. Na een periode van enkele weken moeten we afscheid nemen van deze actieve vrijwilliger van de Kringloopwinkel. Hans was vrijwel vanaf het begin bij de winkel betrokken. Eerst “gewoon” als medewerker, daarna mede verantwoordelijk voor de organisatie. Als lid van managementteam van de winkel was hij tot voor enkele weken druk met het wel en wee van de winkel. Zoals steeds: precies, gedreven en regelen tot in de puntjes. Geïrriteerd als de organisatie niet klopte maar steeds bereid zaken voor verbetering op te pakken. Hans was ook een man die moeite had met veranderingen. Maar ook: als die verandering een feit was dan accepteerde hij dat en ging er weer helemaal voor.

We herinneren ons Hans  ook als steeds de bezorgde echtgenoot die voor zijn Greet moest zorgen en de liefhebbende opa die als de kleinkinderen in de winkel kwamen de kinderen nooit me lege handen liet weggaan.

Voor de vrijwilligers en klanten was hij een sociale, lieve man. Zo maar helpen bij het behangen van de nieuwe flat voor een van de vrijwilligers, ondersteuning bieden aan klanten in de winkel, kortom een aimabel mens die steeds voor iedereen klaar stond, steeds bereid om de helpende hand uit te steken. Voor dit alles is de Vincentiusvereniging Vught hem veel dank verschuldigd.

We gaan Hans erg missen en wensen Greetje, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Waar dat mogelijk is bieden we hen daarbij graag alle steun aan.

 

Ton van der Vossen