Help demente ouderen door een oude telefoon te doneren

TELEFOONS MET KIESSCHIJF GEEFT OUDEREN MET DEMENTIE EEN MUZIKAAL GELUKSMOMENTJE ! 

 

 

De telefoon met kiesschijf is herkenbaar voor mensen met dementie, nog mooier is het als je een cijfer draait een muziekje wordt afgespeeld. Vorig jaar bij een cursus kwam ik Leo Willems tegen, wij hadden 20 jaar geleden samen aan verschillende projecten gewerkt. Hij vertelde me over de Wonderfoon die hij ontwikkeld had. Dit is een telefoontoestel met kiesschijf, je draait een nummer en krijgt door de hoorn muziek te horen.

Leo had dit gemaakt voor zijn vriendin maar was snel in gebruik bij zijn schoonmoeder die dementerend was. Muziek raakt mensen en zeker mensen met dementie leven op bij muziek van Wim Sonneveld, Toon Hermans etc.

De oude telefoon van PTT is zeer herkenbaar voor deze mensen. Ondertussen zijn er tal van initiatieven in Nederland om telefoontoestellen om te bouwen.

In Vught hebben wij woongemeenschap Boswijk bestaande uit huisjes waar mensen met dementie hun leven kunnen voortzetten, mijn schoonmoeder heeft er gewoond. Dus mijn streven is wonderfoons voor Boswijk, er zijn zeker 15 stuks nodig.

De Vincentius Kringloopwinkel zorgde inmiddels voor de eerste telefoon en deze heb ik omgebouwd en is in gebruik bij Boswijk. Maar we hebben er meer nodig, hierbij een oproep voor oude telefoontoestellen met voorkeur met kiesschijf.

Stuur me een berichtje als je me kunt helpen. Willem van der Pas via email: wf.vught@gmail.com